Bewaar je taart met print bij voorkeur in een kartonnen doos of in een speciale taartbewaardoos in de koelkast. Dit om te voorkomen dat er condensdruppel op je print vallen. De taart met print niet afdekken met aluminiumfolie! Wij printen uiteraard met eetbare inkt, waardoor het voor kan komen dat er een kleine kleurafwijking is ten aanzien van het origineel. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

Indien de print niet direct gebruikt wordt dient deze koel en donker (niet in de koelkast) bewaard te blijven in een goed afgesloten plastic zakje of een foliezak. Dit om uitdrogen te voorkomen!

Prijzen
A4 formaat frosty sheet: € 6,00
A4 formaat icing sheet: € 7,00
Bij een full color A4-print (zeer veel inkt) kan de prijs hoger zijn. Bij twijfel best even informeren

Let op:
Prijzen van eetbaar drukwerk zijn voor printklaar aangeleverde bestanden. Dit betekent dat wij dus niets veranderen aan je aangeleverde bestand, wij drukken het precies zo af zoals jij het hebt aangeleverd! Druk thuis dus altijd eerst een proefdruk af. Een foto (.jpg of .png formaat) wordt altijd op A4 formaat afgedrukt. Indien de afmetingen kleiner moeten zijn dien je deze in een .pdf formaat door te sturen. Mocht het écht niet in .pdf kunnen, dan mag het eventueel in een Word-bestand, maar geef dan wel de juiste afmetingen waarin jij het plaatje wilt hebben nog eens mee.
Je kan ook op USB aanleveren maar de opmerkingen over de afmetingen blijven dezelfde.
De prints worden altijd op een A4 formaat afgedrukt! Heb je dus een kleinere afbeelding nodig, kun je er nog een afbeelding bij plaatsen voor de volgende taart.

De frosty sheet is een dun printbaar laagje op zetmeelbasis met vanille smaak.

De frosty sheet is uitstekend geschikt om op crème of slagroom te plaatsen. De print smelt als het ware samen met de crème. Wel oppassen dat er geen condens op je print kan vallen, dus altijd koelen in een kartonnen taartdoos, liefst zonder plastic kijkvenster. 
Voor het plaatsen van de sheet op dit type onderlagen, altijd wat poeder suiker eronder strooien en stevige, goed opgeklopte slagroom gebruiken met minstens 40 % vetgehalte, zo is er minder kans dat er vocht uit de slagroom vrij komt. · 

Frosty sheet kan ook direct op een onderlaag van bavarois gebruikt worden.. Dit soort onderlagen moeten eerst in de koeling opgesteven zijn, voor je de print plaatst. · 

De frosty sheet kan ook gebruikt worden om op marsepein of suikerpasta te plaatsen. 

Het voordeel van de frosty sheet is dat het heel buigzaam is en dus perfect gebruikt kan worden om bijvoorbeeld eetbare tassen van een trendy stofje te voorzien.
Maak de ondergrond waar je de frosty sheet op wilt plaatsen licht vochtig met een kwastje of dep met een schoon nieuw sponsje. Denk bij het laatste aan het principe van postzegels plakken. Geen dikke druppels laten liggen. Vervolgens plaats je de print(jes). Oefen eventueel lichte druk uit met je smoother. 

Je kan de frosty sheet ook aanbrengen op een onderlaag van ganache of royal icing. Giet de gesmolten chocolade of ganache over de taart of cake. Zodra de chocolade iets afgekoeld is en begint te stollen de frosty sheet plaatsen. Bij royal icing, de icing laten uitvloeien en de frosty sheet aanbrengen zodra het begint te stollen.

Bewaar je icing sheet tot gebruik in de gesloten verpakking waarin wij de sheet verpakken, buiten de koelkast , maar wel op een koele donkere plaats.

Heb je de sheet enige tijd bewaard, dan bestaat de mogelijkheid dat de print droog is geworden. Deze voelt dan ook vrij stijf aan en kan mogelijk breken. Dit kan je als volgt oplossen: sprenkel een paar druppels water op een keukenpapiertje of schoon doekje en leg dit 12 tot 24 uur in de zak bij de sheet , tussen het schutvel en de plastic zak in. Nooit aan de bedrukte kant van de icingsheet! Dan wordt de icingsheet weer iets zachter en zal minder snel breken bij het verwerken.

Het schutblad van een icing sheet laat meestal vrij gemakkelijk los, mocht je toch problemen hebben, kan het volgende helpen: Om het schutblad onder de icingsheet makkelijk te verwijderen, plaats je de sheet maximaal één minuut in het vriesvak en je haalt het er zo af.
Gebruik nooit een mes of spatel. Hiermee zou je de sheet kunnen beschadigen.

Heb je meerdere kleine plaatjes/fotos op een sheet laten afdrukken, dan knip je deze best eerst op maat, voor het schutblad verwijderd is. Als na het knippen het schutblad niet meteen loslaat, de afbeeldingen, liefst per stuk, één minuutje in de vriezer doen.

• Als je de sheet op marsepein of fondant plaatst, kan je met een kwastje of sponsje de ondergrond waar je afbeelding moet komen licht vochtig maken met water. Geen dikke druppels laten liggen, druppels eventueel weg deppen met keukenpapier.
• Een zeer dun laagje piping gel, heldere vloeibare honing of gepureerde lichte jam op de sheet aanbrengen kan ook.
• Als je de sheet direct op boterroom plaatst strooi dan een laagje poedersuiker op de plaats waar de afbeelding moet komen.

Voor het maken van suikerschildjes laat je de uitgeknipte of uitgesneden afbeeldingen een aantal uren drogen. Draai de schildjes regelmatig om het droog proces optimaal te laten verlopen.

Plaats een taart met icing sheet altijd in een kartonnen taartdoos (zonder kijkvenster) in de koeling. De doos zal als buffer tegen condens werken.

Gebruik je niet alle plaatjes meteen? Bewaar dan de overgebleven icingprintjes in een hersluitbare plastic zak of wikkel huishoudfolie enkele malen om je icing print en bewaar deze zoals eerder voorgeschreven